Greita paieška
Receptai
Draugai

Bandelės su troškintais kopūstais

Bandelės su troškintais kopūstais
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Bandelės, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Mielės šviežios , 15 gramų
  • Cukrus (tešlai) , 50 gramų
  • Druska (tešlai) , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Pienas , 100 mililitrų
  • Sviestas 82% , 30 gramų
  • Aliejus (tešlai) , 1,5 valgomojo šaukšto
  • Miltai , 350 gramų
  • Kopūstai švieži , 0,5 vieneto
  • Kopūstai rauginti , 0,5 litro
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Morkos , 1 vienetas
  • Aliejus (įdarui) , 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo , 200 mililitrų
  • Druska (įdarui) , 0,5 valgomojo šaukšto
  • Malti kvapieji pipirai , 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į kambario temperatūros pieną suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir pastatome šiltai apie 10 - 15 minučių, kol mielės pakels masę.
    Dubenyje sumaišome miltus su druska, supilame pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, supilame aliejų. Užminkome tešlą.
    Tešla turi buti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberti dar šiek tiek miltų.
    Kruopščiai išminkome tešlą, kol ji taps elastinga.
    Dedame į dubenį šiltoje vietoje ir paliekame pakilti dar 10 minučių, kol tešla pakils dvigubai.

  2. Šviežią kopūstą susmulkiname. Svogūną supjaustome smulkiai ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.
    Morką sutarkuojame stambia trintuve.
    Į puodą sudedame smulkintą šviežią kopūstą, raugintus kopūstus, tarkuotą morką, pakepintus svogūnus, aliejų, vandenį, druskos žiupsnelį, maltų kvapiųjų pipirų žiupsnelį.
    Viską pamaišydami troškiname apie 20 minučių.

  3. Atgnybiame sauja nedidelį gabalėlį tešlos ir delnais formuojame apskritimus.
    Juos suplojame ir į vidų šaukšteliu sudedame troškintų kopūstų masę.
    Kraštą gerai užspaudžiame sukdami “virvutę” (panašiai kaip kibinus).
    Dedame siūle žemyn į išklotą kepimo popieriumi skardą.
    Viršų aptepame plaktu kiaušiniu.

  4. Orkaitę įkaitiname iki 200 C tamperatūros.
    Bandeles kepame apie 20 minučių, kol jos gražiai paruduos.
    Išeina 24 vnt. nedidelių bandelių.

Receptą atsiuntė Alma
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės bus skanesnės ir mažiau praras mineralinių medžiagų bei vitaminų, jei jas dėsite ne į šaltą, o į verdantį vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sojos pupelių kotletai Purūs blyneliai Varškės apkepas Žemaičių blynai su faršu Kreminė svogūnų sriuba Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!