Benedikto kiaušiniai
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Forminė duona , 2 vienetai
- Šoninė , 2 riekės
- Citrina , 0,5 vieneto
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Actas , 2 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
Ruošiame padažą: 1 kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Į trynį dėti druską, pilti šlakelį vandens. Šildyti garų vonelėje, dėti sviestą, citriną. Kai sviestas ištirpsta, plakame, kol padažas sutirštės.
Ruošiame Benedikto kiaušinius: puode užviriname vandenį, pilame actą. Vanduo neturi burbuliuoti, bet būti labai karštas. Kiaušinį įmušti į puodą, leisti virtis 4 minutes. Išvirusį kiaušinį iškart dėti į šaltą vandenį, kad jis nebevirtų. Kiaušinius virti po vieną.
Duoną paskrudinti. Šoninę apkepinti.
Ant skrebučio dedame šoninę, kiaušinį, pilame padažo. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJie norite švariai išvalyti mikrobangų krosnelę, į mikrobangų krosnelę įstatykite dubenį su vandens ir acto skiediniu (vandens ir acto pilkite santykiu 1:1). Uždarykite, įjunkite krosnelę ir pakaitinkite šį mišinį 2 – 3 minutes. Baigusi šildyti, suvilgykite skiedinyje virtuvinę kempinėlę ir išvalykite ja mikrobangės sieneles.
Rodyti kitą patarimą