Blyneliai su persikais ir medaus padažu
- Grietinėlė 20% , 250 mililitrų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Kvietiniai miltai , 60 gramų
- Cukraus pudra , 25 gramai
- Sviestas 82% , 10 gramų
- Alyvuogių aliejus, purškiamas , 3 valgomieji šaukštai
- Konservuotų persikų skystis , 1 valgomasis šaukštas
- Medus , 1 valgomasis šaukštas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Konservuoti persikai , 2 vienetai
- Obuoliai , 1 vienetas
- Vyšnios , 1 žiupsnelis
- Mėlynės , 1 žiupsnelis
Pirmiausia gaminame tešlą blynams: išlydome sviestą (bet neįkaitiname), kiaušinius lengvai suplakame šluotele. Į kiaušinių plakinį beriame miltų, pilame grietinėlę, druską, cukraus pudrą. Būtinai gerai viską išmaišome. Pabaigoje įpilame ištirpusį sviestą. Vėl gerai viską išmaišome. Tešla turi gautis vienalytė, be jokių gumulėlių.
Įkaitiname keptuvę, apipurškiame ją aliejumi arba konditerinio teptuko pagalba ištepame.
Pasemiame šiek tiek tešlos ir tolygiai paskirstome po keptuvę.
Kepame lietinį iš abiejų pusių maždaug po 60 sekundžių.
Medų ištirpiname ir sumaišome su persikų konservų skysčiu.
Pridedame į vidų persikų, obuolių skiltelių, uogų. Lietinius aplaistome padažu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieskonius – apelsino ar citrinos žieveles, vanilę, romą ar kitas esencijas – į tešlą dėkite tik po to, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
Rodyti kitą patarimą