Greita paieška
Receptai
Draugai

Bulgariškas sluoksniuotis - musaka

Bulgariškas sluoksniuotis - musaka
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai 1

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
Reikės:
  • Faršas , 500 gramų
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Česnakas , 1 vienetas
  • Bulvės , 6 vienetai
  • Pomidorai savo sultyse , 400 gramų
  • Morka , 1 vienetas
  • alyvuogių aliejaus , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
  • Petražolės
  • Pienas , 200 mililitrų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Fermentinis sūris , 200 gramų
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia paruoškite musakos mišinį. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai bus įgavę gražią auksinę spalvą, dėkite faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio.

  2. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles, druską ir pipirus. Viską gerai gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol bulvės bus minkštos.

  3. Tuo pačiu paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite pieno. Kai masė sutirštės – nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.

  4. Dabar musakos mišinį perdėkite į orkaitei pritaikytą kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Pašaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 20 minučių.

Receptą atsiuntė Dovilė
Komentarai1
Galija

Bulgariškas :D Graikiškas musaka, jei ką :) Patiekalas tikrai vertas dėmesio, tik nereikia mandravot su pavadinimu :P

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Apvytusias daržoves ir žalumynus atšviežinsite, pamerkę jas iš pradžių į karštą, o po to į šaltą vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pomidorų sriuba su ryžiais Sūrio padažas makaronams Marinuotas liežuvis šaltam užkandžiui Žemaičių blynai su faršu Varškės pyragas su pudingu Burokėlių salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!