Bulvių apkepas
- Druska
- Pipiarai
- aliejus kepimui
- Mėsos , 400 gramų
- Garstyčios , 1 arbatinis šaukštelis
- Bulvės , 5 vienetai
- Grietinėlės , 200 mililitrų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Miltai , 4 valgomieji šaukštai
- Fermentinis sūris , 50 gramų
Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, nusunkite skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant suberkite po šaukštą visus miltus.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.
Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSvogūnų nemalonaus kvapo nebus, jei prieš vartodami juos nuplikysite verdančiu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą