Greita paieška
Receptai
Draugai

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Druska
  • Pipiarai
  • aliejus kepimui
Reikės:
  • Mėsos , 400 gramų
  • Garstyčios , 1 arbatinis šaukštelis
  • Bulvės , 5 vienetai
  • Grietinėlės , 200 mililitrų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Miltai , 4 valgomieji šaukštai
  • Fermentinis sūris , 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.

  2. Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, nusunkite skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant suberkite po šaukštą visus miltus.

  3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.

  5. Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

  6. Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.

  7. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.

Receptą atsiuntė Reda
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei kmynus prieš naudodami užmerksite šiltame vandenyje, jų aromatas bus stipresnis.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Salotos su lašiša Naminė pica Virtų bulvių cepelinai su mėsa Burokėlių salotos Lietuviška  balta mišrainė Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!