Greita paieška
Receptai
Draugai

Bulvių ir daržovių apkepas

Bulvių ir daržovių apkepas
Bulvių ir daržovių apkepas Bulvių ir daržovių apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Kategorijos: Bulvių apkepas, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Žalumynai , 1 sauja
Pirmajam sluoksniui:
  • Bulvės , 500 gramų
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai, juodieji , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Fermentinis sūris , 150 gramų
Antrajam sluoksniui:
  • Vištų skrandukai , 400 gramų
  • Svogūnai , 1 galva
  • Pievagrybiai, marinuoti , 250 gramų
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai, juodieji , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Paprika , 4 vienetai
Trečiajam sluoksniui:
  • Fermentinis sūris , 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves supjaustome griežinėliais. Sudedame į kepimo indą išteptą riebalais.

  2. Išplakame kiaušinius su druska ir pipirais. Įmaišome sutarkuotą sūrį.

  3. Kiaušinių plakinį supilame ant bulvių. Pašauname 40 min. į 180 laipsnių orkaitę.

  4. Kol kepa apkepo pagrindas pasigaminame antrąjį apekpo sluoksnį.

  5. Įkaitiname aliejų keptuvėje ir sudedame šaltu vandeniu nuplautus vištų skrandukus. Pamaišant troškiname 10-15 min. Aliejaus turi būti tiek, kad iki pusės apsemtų keptuvės turinį.

  6. Po to kartu su skrandukais pakepiname susmulkintus svogūnus 2 min.

  7. Į keptuvę suberiame supjaustytus grybus, įberiame prieskonių ir išmaišome. Prieskonių dėti galima mažiau ar daugiau, priklauso nuo kiekvieno skonio.

  8. Galiausiai sudedamos smulkintos paprikos ir viskas išmaišoma. Paprikos gali būti įvairių spalvų. Taip pat galima įdėti šparaginių pupelių, cukinijos, žalumynų ir t.t.

  9. Į antrąjį sluoksnį įdedame grietinės ir dar kartą išmaišome. Nuimame nuo ugnies. Keptuvės turinį sudedame ant bulvių.

  10. Viską apibarstome tarkuotu sūriu ir vėl pašauname į 180 laipsnių orkaitę 5-10 min.

Receptą atsiuntė Vaidilė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pomidorų odelė lengvai nusilups, prieš tai juos kelioms sekundėms panardinus į verdantį vandenį, po to perliejus šaltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Mielinė plonapadės picos tešla Sūrio lazdelės Burokėlių salotos Makaronai su pomidorais ir sūriu KRIAUŠIENĖ
Reklama
Prisijunk prie mūsų!