Bulvių ir daržovių apkepas
- Žalumynai , 1 sauja
- Bulvės , 500 gramų
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, juodieji , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Fermentinis sūris , 150 gramų
- Vištų skrandukai , 400 gramų
- Svogūnai , 1 galva
- Pievagrybiai, marinuoti , 250 gramų
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, juodieji , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Paprika , 4 vienetai
- Fermentinis sūris , 200 gramų
Bulves supjaustome griežinėliais. Sudedame į kepimo indą išteptą riebalais.
Išplakame kiaušinius su druska ir pipirais. Įmaišome sutarkuotą sūrį.
Kiaušinių plakinį supilame ant bulvių. Pašauname 40 min. į 180 laipsnių orkaitę.
Kol kepa apkepo pagrindas pasigaminame antrąjį apekpo sluoksnį.
Įkaitiname aliejų keptuvėje ir sudedame šaltu vandeniu nuplautus vištų skrandukus. Pamaišant troškiname 10-15 min. Aliejaus turi būti tiek, kad iki pusės apsemtų keptuvės turinį.
Po to kartu su skrandukais pakepiname susmulkintus svogūnus 2 min.
Į keptuvę suberiame supjaustytus grybus, įberiame prieskonių ir išmaišome. Prieskonių dėti galima mažiau ar daugiau, priklauso nuo kiekvieno skonio.
Galiausiai sudedamos smulkintos paprikos ir viskas išmaišoma. Paprikos gali būti įvairių spalvų. Taip pat galima įdėti šparaginių pupelių, cukinijos, žalumynų ir t.t.
Į antrąjį sluoksnį įdedame grietinės ir dar kartą išmaišome. Nuimame nuo ugnies. Keptuvės turinį sudedame ant bulvių.
Viską apibarstome tarkuotu sūriu ir vėl pašauname į 180 laipsnių orkaitę 5-10 min.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŠaldytuve kiaušinius reikia laikyti smaigaliais žemyn.
Rodyti kitą patarimą