Greita paieška
Receptai
Draugai
Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Ingredientai:
- Buvės , 1 kilogramas
- Pienas , 100 mililitrų
- Aliejus , 5 valgomieji šaukštai
- Česnakas , 2 skiltelės
- Pievagrybiai , 200 gramų
- Grietinėlė , 200 mililitrų
- Svogūnai , 2 vienetai
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Bulves nuskusti, vieną svogūną ir česnako skilteles nulupti, nuplauti ir viską smulkiai sutarkuoti.
Pieną ir aliejų užvirinti ir supilti į tarkuotas bulves. Paskaninti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę supilti į kepimo skardą ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 60 minučių
Padažui labai mažame kiekyje aliejaus pakepinti vieną smulkintą svogūną ir pjaustytus pievagrybius, paskaninti druska, pipirais. Baigiant kepti, supilti grietinėlę ir pakaitinti, kad sutirštėtų
Receptą atsiuntė Laima
Gairės:
bulvių patiekalai, patiekalai iš bulvių
Komentarai0
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!