Greita paieška
Receptai
Draugai

Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais

Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais
Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Burokėliai, virti , 250 gramų
  • Sūris, mocarela , 100 gramų
  • Citrina nedidelė , 0,5 vieneto
  • Salotos (Iceberg) , 0,5 gūželės
  • Svogūnai, rausvieji , 0,5 galvos
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Petražolės , 1 saujelė
  • Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Burokėlius perpjauti per pusę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais. Salotas supjaustyti juostelėmis.Pusę galvutės svogūno supjaustyti plonais griežinėliais. Citriną nuplikyti ir atpjauti vieną ploną griežinėlį. Iš likusios citrinos išspausti sultis.

  2. Paruošti užpilą: sumaišyti du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 citrinos sultis, valgomąjį šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomus šaukštus vandens.

  3. Ant lėkštės dugno išdėlioti sluoksnį virtų burokėlių ir sulaistyti užpilu. Po to sudėti salotas, sūrį, svogūnų griežinėlius ir likusius burokėlius. Viską vėl gausiai aplaistyti užpilu. Puošti petražolėmis ir citrinos griežinėliu.

Receptą atsiuntė Alma K.
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepenys iškeps tolygiai, jei jas kepsite tik gerai atšildę, nes tik ką ištrauktos iš šaldytuvo jos keps netolygiai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Čenakai Makaronai su pomidorais ir sūriu Naminė pica Želė tortas „Vasarėlė“ Skanios salotos su kumpiu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!