Greita paieška
Receptai
Draugai

Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais

Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais
Burokėlių salotos su mocarelos sūriu ir rausvaisiais svogūnais
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Burokėliai, virti , 250 gramų
  • Sūris, mocarela , 100 gramų
  • Citrina nedidelė , 0,5 vieneto
  • Salotos (Iceberg) , 0,5 gūželės
  • Svogūnai, rausvieji , 0,5 galvos
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Petražolės , 1 saujelė
  • Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Burokėlius perpjauti per pusę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais. Salotas supjaustyti juostelėmis.Pusę galvutės svogūno supjaustyti plonais griežinėliais. Citriną nuplikyti ir atpjauti vieną ploną griežinėlį. Iš likusios citrinos išspausti sultis.

  2. Paruošti užpilą: sumaišyti du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 citrinos sultis, valgomąjį šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomus šaukštus vandens.

  3. Ant lėkštės dugno išdėlioti sluoksnį virtų burokėlių ir sulaistyti užpilu. Po to sudėti salotas, sūrį, svogūnų griežinėlius ir likusius burokėlius. Viską vėl gausiai aplaistyti užpilu. Puošti petražolėmis ir citrinos griežinėliu.

Receptą atsiuntė Alma K.
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Keksas gausis gražiai gelsvos spalvos, jei trynį su trupučiu druskos ištrinsite iš vakaro ir paliksite iki ryto šaltai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vanilinis varškės apkepas Želė tortas „Vasarėlė“ Žemaičių blynai su faršu Bacardi Mojito [mochito] kokteilis Keksiukai su spanguolėmis Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!