Chia sėklų pudingas
- Kokosų pieno , 1 stiklinė
- Chia sėklų , 1 stiklinė
- Medaus arba klevų sirupo , 1 valgomasis šaukštas
- vanilinio cukraus , 1 arbatinis šaukštelis
- Prinokusio kivi , 1 vienetas
- Prinokusio mango , 1 vienetas
- Migdolų plokštelių , 2 valgomieji šaukštai
- Monin kokosų sirupo , 1 arbatinis šaukštelis
Į dubenėlį pilame kokosų pieną, beriame Chia sėklas, vanilinį cukrų, dedame medų / klevų sirupą. Šiek tiek saldumo suteikia vanilinis cukrus, taigi jei nemėgstate saldžiai, tuomet papildomai galima ir nebesaldinti.
Viską gerai permaišome, paliekame pusvalandžiui pastovėti, kas 10 min vis permaišome.
Dar kartą permaišome, supilstome į mažesnius indelius (nepamirštame palikti vietos trintiems vaisiams). Indeliai į šaldytuvą keliauja mažiausiai 4 val., dar geriau jei paliksite per naktį. Sėklytės turi visiškai išbrinkti.
Pudingo viršūnėlei gardinti, atskiruose kokteilinės indeliuose, sutriname mangą bei kivi. Aišku, galima gardinti ir kitokiais vaisiais, tiesiog šį kartą man norėjosi būtent taip! Jei vaisiai nėra visiškai prinokę ir kiek rūgštoki, galima pagardinti medumi / klevų sirupu.
Migdolų plokšteles beriame į sausą, įkaitintą keptuvę. Plokštelėms apskrudiname šonus, pilame kokosų sirupą ir kepiname, kol palieka traškios. Leidžiame atvėsti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei nuvyto krapai ar petražolės, įdėkite juos kelioms minutėms į vandenį su actu (1 šaukštelis acto pusei stiklinės vandens).
Rodyti kitą patarimą