Čili džemas
- Čili pipirai , 0,5 kilogramo
- Cukrus , 150 gramų
- Česnakai , 1 galva
- Svogūnai , 1 vienetas
- Aliejus , 5 valgomieji šaukštai
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminant patartina būti su guminėmis pirštinėmis. Jeigu norite, kad padažas būtų švelnesnis, dalį čili galima keisti pomidorais,
Pipirus įpjauti išilgai.
Puode užvirinti vandenį ir sudėti pipirus. Palikti karštame vandenyje 2 - 3 minutes.
Pipirus perkelti į dubendį su lediniu vandeniu.
Nupjauti žalius galiukus ir išimti sėklas.
Pipirus susmulkinti į 4 - 5 dalis kiekvieną.
.Užpilti stikline vandens ir sutrinti elektriniu trintuvu.
Česnaką ir svogūną susmulkinti.
Keptuvėje įkaitinti 3 šaukštus aliejaus. Apkepti svogūnus ir česnakus.
Į keptuvę sudėti čili masę ir cukrų, druską. Palikti troškintis apie 30 minučių, pamaišant.
Atvėsinti.
Sudėti į stiklinainius. Ant viršaus užpilti aliejaus, kad padažas laikytųsi ilgiau. Laikyti šaldytuve
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNemalonus šaldytuvo kvapas išnyks, jai jame pastatysite puodelį šviežiai užplikytos dar šiltos kavos.
Rodyti kitą patarimą