Greita paieška
Receptai
Draugai

Citrinių skonio tarta

Citrinių skonio tarta
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 3

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Kondensuotas pienas , 1 skardinė
  • Kiaušinio tryniai , 5 vienetai
  • Citrinos Žievelės , 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos sultys , 0,5 stiklinės
Papuošimui:
  • Braškės , 12 vienetų
Padui:
  • Miltai , 150 gramų
  • Cukrus , 25 gramai
  • Rozmarinas , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Sviestas, nesūdytas , 100 gramų
  • Kiaušinio tryniai , 1 vienetas
  • Vanduo , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus, cukrų, rozmariną ir druską. Geriausiai būtų, jei rozmarinas prieš tai būtų labai susmulkintas.

  2. Įmaišykite sviestą, vėliau - trynį. Kai gausite tešlą, ištieskite ją į 22 cm apvalią kepimo formą - ant dugno ir kraštų.

  3. Įdėkite į šaldiklį 15 minučių.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

  5. Tešlą uždenkite folija arba kepimo popieriumi taip, kad jis priglustų prie tešlos dugno. Gerai būtų, jei ant kepimo popieriaus užtėtumėte tam tikro svorio, pavyzdžiui pupų ar žirnių, kad kepant pagrindas nepakeistų formos.

  6. Kepkite 20 minučių.

  7. Tuomet išimkite iš orkaitės, nuimkite papildomą svorį - foliją ar kepimo popierių, susmulkinkite jį ir pridėkite prie sienelių, kad pado dugnas būtų atviras. Kepkite dar 15 ar 20 minučių, kol padas pageltonuos. Tokiu būdų apsisaugosime, kad tešlos formos kraštelei neperkeptų.

  8. Atvėsinkite orkaitėje. Nuimkite foliją ar kepimo popierių.

  9. Išplakite visus įdaro ingredientus ir supilkite į iškeptą formą.

  10. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Atvėsinkite orkaitėje ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.

  11. Prieš tiekiant, išimkite tartą iš kepimo formos ir papuoškite braškėmis. Skanaus!!!

Komentarai3
Irena Starošaitė- Žvagulienė

Atrodo skaniai, reikėtu pabandyt :)

Kristina

Atrodo skaniai :)

Vardas

dievinu tortus pyragus nem nem!!!!!!!!

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kiaušinio baltymas lengviau atsiskirs nuo trynio, jei kiaušinis bus šaltas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Silkė su cinamonu Bulviniai vėdarai Virtų bulvių cepelinai su mėsa Paprasta žuvienė Kiaulienos nugarinė su sūriu Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!