Greita paieška
Receptai
Draugai

Citrinų ir ricotta sūrio pyragas

Citrinų ir ricotta sūrio pyragas
Citrinų ir ricotta sūrio pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Glajui:
  • Juodasis šokoladas , 50 gramų
  • Pienas , 1 valgomasis šaukštas
Pirmajam įdarui:
  • Ricotta sūris , 400 gramų
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvių krakmolas , 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus , 1 pakelis
  • Citrina , 1 vienetas
  • Cukrus , 80 gramų
Antrajam įdarui:
  • Džiovinti abrikosai , 50 gramų
  • Saldus raudonas vynas , 50 mililitrų
  • Obuolių marmeladas , 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 2 valgomieji šaukštai
Pagrindui:
  • Sausainiai , 250 gramų
  • Sviestas , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius smulkiai sutrupinau (naudojau "Gaidelis"). Lydytą sviestą supyliau ant trupintų sausainių. Gerai išmaišiau, kad neliktų sausų trupinių. Kepimo skardą (naudojau apvalią, nuimamais šonais) patepiau riebalais ir subėriau paruoštus sausainių trupinius. Tolygiai paskirsčiau ant skardos dugno ir šonų. Trupinius gerai suspaudžiau, kad neliktų tarpų. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

  2. Dubenyje plaktuvu išmaišiau ricottos sūrį su cukrumi iki vientisos masės. Įmušiau kiaušinius, subėriau vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas citrinos sultis, subėriau miltus ir krakmolą. Vėl viską maišiau apie 5 minutes, kol masė tapo vientisa. Ant apkepto ir jau truputį pravėsusio pyrago pagrindo sukrėčiau pagamintą sūrio masę.

  3. Paviršių išlyginau, kad nebūtų oro pūslelių ir kepant nesusproginėtų. Kepiau vėl 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Masė turi tiek iškepti, kad kraštai būtų tvirti, o vidurys lengvai minkštas. Kepant pyragas pakyla, bet vėliau nusileidžia, nes vėstant oras išgaruoja :). Iškeptą pyragą apie 1 val. laikiau orkaitėje, kad atauštų. Kol pyragas aušo, gaminau viršutinį sluoksnį.

  4. Abrikosus užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau 15 min. pamirkti. Išmirkusius supjausčiau griežinėliais ir užpyliau vynu. Pakaitinau ant silpnos ugnies, kol išgaravo alkoholis (5 min.). Sukrėčiau obuolių marmeladą, supyliau cukrų. Išmaišiau ir palikau pravėsti.

  5. Školadą susmulkinau, užpyliau pienu ir kaitinau karšto vandens dubenėlyje, kol ištirpo. Praaušusį abrikosų pagardą tolygiai paskleidžiau ant pyrago viršaus.
    Apipyliau tirpintu šokoladu. Pyrago šonus aptepiau likusia šokolado mase ir pabarsčiau kokosų drožlėmis. Paruoštą pyragą padėjau šaltai 2 valandoms, kad galutinai atšaltų ir gerai pjaustytųsi. SKANAUS!

Receptą atsiuntė Kristina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žali pomidorai greičiau prinoks, jei juos sudėsite į dėžę kartu su prinokusiu obuoliu ir uždengsite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Nugarinės šašlykas Želė tortas „Vasarėlė“ Silkė su cinamonu Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu Naminė pica Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!