Greita paieška
Receptai
Draugai

Cukinijų apkepas su kedro riešutais

Cukinijų apkepas su kedro riešutais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas 1

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Cukinija , 2 vienetai
  • Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Ricottos sūris , 1,5 stiklinės
  • Ožkos sūris , 90 gramų
  • Pienas , 1 stiklinė
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Citrinos žievelė , 1 vienetas
  • Kedrų riešutai , 0,5 stiklinės
Tešlai:
  • Miltai , 1,3 stiklinės
  • Sviestas , 8 valgomieji šaukštai
  • Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišome miltus kartu su druska.

  2. Sudedame sviestą ir plakame, kol susidaro maži grūdeliai.

  3. Pilame ledinį vandenį pamažu, minkome tol, kol tešla tampa vientisa.

  4. Gautą tešlą apibarstome miltais, dedame į polietileninį maišelį ir paliekame šaldytuve bent valandai.

  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Tešlą išimame iš šaldytuvo, palaikome 10 minučių.

  6. Iškočiojame lakštą, skardos formos. Dedame į skardą, lengvai paspaudžiame, kraštus apipjaustome, o dugną subadome šakute.

  7. Paruoštą tešlą kepame apie 8 minutes, kol gražiai paruduos.

  8. Mažas cukinijas supjaustome griežinėliais ir apkepiname alyvuogių aliejuje.

  9. Tešlos dugną apdedame keptomis cukinijomis ir apipilame mišiniu, padarytu iš kiaušinių, ricottos sūrio, ožkos sūrio, pieno, citrinos žievelės bei prieskonių.

  10. Pakepiname kedro riešutus ir dedame ant paruošto apkepo.

  11. Apkepą kepame apie 45 minutes. Skanaus

Receptą atsiuntė Filija
Komentarai1
Paulius

Labai skanu

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės bus skanesnės ir praras mažiau vitaminų bei mineralinių medžiagų, jei jas dėsite virti į verdantį vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Virtos “gėlytės” Virti briuselio kopūstai su sviestu Troškintos kiaulienos kepenėlės Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu Marinuota strimele
Reklama
Prisijunk prie mūsų!