Cukinijų apkepas su kedro riešutais
- Cukinija , 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Ricottos sūris , 1,5 stiklinės
- Ožkos sūris , 90 gramų
- Pienas , 1 stiklinė
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Citrinos žievelė , 1 vienetas
- Kedrų riešutai , 0,5 stiklinės
- Miltai , 1,3 stiklinės
- Sviestas , 8 valgomieji šaukštai
- Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
Sumaišome miltus kartu su druska.
Sudedame sviestą ir plakame, kol susidaro maži grūdeliai.
Pilame ledinį vandenį pamažu, minkome tol, kol tešla tampa vientisa.
Gautą tešlą apibarstome miltais, dedame į polietileninį maišelį ir paliekame šaldytuve bent valandai.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Tešlą išimame iš šaldytuvo, palaikome 10 minučių.
Iškočiojame lakštą, skardos formos. Dedame į skardą, lengvai paspaudžiame, kraštus apipjaustome, o dugną subadome šakute.
Paruoštą tešlą kepame apie 8 minutes, kol gražiai paruduos.
Mažas cukinijas supjaustome griežinėliais ir apkepiname alyvuogių aliejuje.
Tešlos dugną apdedame keptomis cukinijomis ir apipilame mišiniu, padarytu iš kiaušinių, ricottos sūrio, ožkos sūrio, pieno, citrinos žievelės bei prieskonių.
Pakepiname kedro riešutus ir dedame ant paruošto apkepo.
Apkepą kepame apie 45 minutes. Skanaus
- Komentuoti

Labai skanu
Panašūs receptai
Daugiau receptųDaržovės bus skanesnės ir praras mažiau vitaminų bei mineralinių medžiagų, jei jas dėsite virti į verdantį vandenį.
Rodyti kitą patarimą