Greita paieška
Receptai
Draugai

Daržovių apkepas

Daržovių apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 6 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 200 gramų
  • Fermentinis sūris , 300 gramų
  • Kajeno pipirai , 1 žiupsnelis
Įdarui:
  • Žiediniai kopūstai , 1 kilogramas
  • Morkos , 500 gramų
  • Išvirti kiaušiniai , 8 vienetai
Tešlai:
  • Miltai , 500 gramų
  • Mielės , 50 gramų
  • Pienas , 0,5 stiklinės
  • Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kečupas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš cukraus, šaukšto miltų, mielių ir apyšilčio pieno paruošti raugą. Palikti jį šiltoje vietoje.

  2. Kai raugas padvigubės, išmaišyti su kitais komponentais (likusiais miltais, 2 šaukštais aliejaus, druska), įpilant 0,5 stiklinės vandens. Kruopščiai išminkyti tešlą ir sudėti ją į taukais išteptą kepimo skardą.Palikti tešlą, kad pakiltų, o po to ištepti ją aliejumi, išmaišytu su kečupu.

  3. Žiedinį kopūstą padalyti į labai mažas dalelytes, išvirti (kad būtų apykietis), nusunkti. Atskirai išvirti ritinėliais supjaustytą morką, nugarinti. Kiaušinius supjaustyti į 8 dalis arba sukapoti. Įdaro komponentus tolygiai sudėti ant pakilusios tešlos.

  4. Grietinėlę ir fermentinį sūrį išmaišyti puode, pagardinti pagal skonį ir šildyti, kol bus vientisa masė. Daržoves užpilti padažu (arba pabarstyti sezamo grūdeliais) ir įdėti formą į orkaitę.

  5. Kepti iki 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

  6. Šis apkepas yra labai skanus su šviežių pomidorų, paprikos ir svogūnų salotomis.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Burokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Troškintos kiaulienos kepenėlės Įprasti morenginiai sausainiai Žuvienė iš upėtakio Purūs keksiukai Marinuota strimele Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!