Datulių ir anakardžių pyragas iš sluoksniuotos tešlos
- Datulės , 225 gramai
- Apelsinai , 1 vienetas
- Anakardžių riešutai , 115 gramų
- Cinamonas, maltas , 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas , 85 gramai
- Sluoksniuota tešla, bemielė , 500 gramų
- Glajus pieniško šokolado skonio Dr.Oetker , 100 gramų
- Cukraus pudra , 30 gramų
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Susmulkinti datules. Nutarkuoti apelsino žievelę, sukapoti riešutus. Išspausti apelsino sultis. Keptuvėje apelsino sultyse 5 minutes patroškinti smulkintas datules (kol susigers skystis). Į keptuvę suberti sutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus riešutus ir cinamoną. Išmaišyti.
Stačiakampio formos kepimo indo dugną ištepti sviestu. Įkloti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą (jeigu pakuotėje yra 6 lakštai, kloti du šalia vienas kito). Ant viršaus sudėti pusę datulių ir riešutų mišinio. Ant viršaus užkloti antrą tešlos lakštą. Sudėti likusį datulių ir riešutų mišinį. Uždengti paskutiniu trečiu tešlos lakštu. Kraštus truputį apspausti. Kepti apie 30 min., kol gražiai pagels. Po to sumažinti temperatūrą iki 150o C ir kepti dar 30-40 min.
Pyragą palikti atvėsti 20 min. Pieniško šokolado skonio glajaus maišelį 5-10 min, palaikyti karštame vandenyje. Prakirpti maišelio kamputį ir glajumi papuošti pyrago viršų. Apibarstyti skaldytais riešutais ir cukraus pudra. Prieš supjaustant pyragą palaikyti šaltai vieną valandą. Pjaustyti geriausiai peiliu su dantyta geležte.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųValgant kopūstus, greičiau praeina fizinis ir protinis nuovargis.
Rodyti kitą patarimą