Greita paieška
Receptai
Draugai

Datulių ir riešutų saldainiai

Datulių ir riešutų saldainiai
Datulių ir riešutų saldainiai Datulių ir riešutų saldainiai
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Riešutai , 1 stiklinė
  • Datulės , 0,7 stiklinės
  • Džiovintos vyšnios , 0,3 stiklinės
  • Vanilės ekstraktas , 0,3 arbatinio šaukštelio
  • Kokoso drožlės , 0,2 stiklinės
  • Jūros druska , 1 žiupsnelis
  • Vanduo , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Visų pirma pasakysiu kelias pastabas: riešutai turi būti nesūdyti, o datulės bei vyšnios be kauliukų.

  2. Susmulkinkite riešutus su druska kaip įmanoma smulkiau. Geriausia būtų tai padaryti su virtuviniu kombainu ar blenderiu.

  3. Tuomet sudėkite datules, vyšnias ir toliau smulkinkite, maišykite, kol gausite vientisą masę.

  4. Įlašinkite vanilę ir vandenį. Pamaišykite kelias sekundes, kol masė pasidarys lipni.

  5. Iš masės padarykite 3-5 cm skersmens rutuliukus, pavoliokite juos kokoso drožlėse ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (tokio dydžio, kad tilptų į šaldytvą).

  6. Šaldykite 15-30 minučių. Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Simona
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Neleiskite savo mažyliui gaminti pasilipus ant kėdės – vienas neatsargus judesys gali baigtis kritimu ir rimta trauma. Geriau pasodinkite jį prie stalo atitinkamo aukščio kėdutėje arba gamybos procesą perkelkite į žemesnę vietą – juk blynų tešlą įmanoma suplakti ir ant grindų padėtame dubenyje!

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Virtos “gėlytės” Zrazai su trimis įdarais Burokėlių salotos Kepta vištiena su ryžiais Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!