Greita paieška
Receptai
Draugai

Datulių ir riešutų saldainiai

Datulių ir riešutų saldainiai
Datulių ir riešutų saldainiai Datulių ir riešutų saldainiai
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Riešutai , 1 stiklinė
  • Datulės , 0,7 stiklinės
  • Džiovintos vyšnios , 0,3 stiklinės
  • Vanilės ekstraktas , 0,3 arbatinio šaukštelio
  • Kokoso drožlės , 0,2 stiklinės
  • Jūros druska , 1 žiupsnelis
  • Vanduo , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Visų pirma pasakysiu kelias pastabas: riešutai turi būti nesūdyti, o datulės bei vyšnios be kauliukų.

  2. Susmulkinkite riešutus su druska kaip įmanoma smulkiau. Geriausia būtų tai padaryti su virtuviniu kombainu ar blenderiu.

  3. Tuomet sudėkite datules, vyšnias ir toliau smulkinkite, maišykite, kol gausite vientisą masę.

  4. Įlašinkite vanilę ir vandenį. Pamaišykite kelias sekundes, kol masė pasidarys lipni.

  5. Iš masės padarykite 3-5 cm skersmens rutuliukus, pavoliokite juos kokoso drožlėse ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (tokio dydžio, kad tilptų į šaldytvą).

  6. Šaldykite 15-30 minučių. Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Simona
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Blyneliai su cukinija Sūrio lazdelės Troškintos kiaulienos kepenėlės Pomidoru ir kiaušiniu salotos Kepta žuvis marinate
Reklama
Prisijunk prie mūsų!