Greita paieška
Receptai
Draugai

Duoninės lazdelės

Duoninės lazdelės
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 3

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Miltai , 400 gramų
  • Mielės , 20 gramų
  • Aliejus , 50 gramų
  • Cukrus , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Kmynai , 1 saujelė
  • Vanduo , 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltuose padarome duobutę, į ją supilame vandenį, beriamia druskos, cukraus maždaug po šaukštelį, išleidžiame mieles arba beriame sausų mielių. Atsargiai maišome skystį, kol sušlampa visi miltai ir gauname tolygią tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų.

  2. Į pakilusią tešlą pilame aliejų, gerai suminkome, jei trūksta miltų - pridedame, kad gautųsi minkoma tešla.

  3. Tarp rankų iškočiojame ilgas "dešreles" jas pavoliojame prieskoniuose (kmynuose ar sėmenyse), susukame spirales ir dedame į kepimo skardą. Kepame apie 20 min. tol, kol gražiai pagels. Skanaus.

Komentarai3
Viktorija

Na man nelabai vykusiai gavosi, tikėjausi minkštų,o gavosi labai traškūs ir visi kmynai ir sezamai nubyrėjo, tik paėmus į ranką.

li

But gerai, kad vaikai juos valgytu :(

monika

ir vaikai jus myles labai labai! Mam smagiau kai vaikai valgo namie gamintus uzkandzius nei kokiusn nezinia kaip gamintus cipsus...

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei pyragą, keksą ar kitą kepinį sunku išimti iš formos, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. Kepinys vienodai atšoks nuo formos sienelių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šašlykas orkaitėje Žemaičių blynai su faršu Želė tortas „Vasarėlė“ Burokėlių salotos Čenakai Virti briuselio kopūstai su sviestu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!