Greita paieška
Receptai
Draugai

Dviejų sluoksnių varškės apkepas - pyragas

Dviejų sluoksnių varškės apkepas - pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Varškė , 750
  • Kiaušiniai , 2
  • Manų kruopos , 2
  • Džiovintos uogos (vyšnios, spabguolės ar kt.) , 3 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
Viršui:
  • Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Grietinė , 300 gramų
  • Druska , 0,5
  • Citrina, žievelė (nutarkuota) , 0,5 vieneto
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite varškę, manų kruopas , du kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir intensyviai išmaišykite masę. Sudėkite džiovintas uogas (pvz. razinas, džiovintas vyšnias ar/ir spanguoles) bei išmaišykite. Sudėkite masę į riebalais pateptą kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių.
Išplakite kiaušinį su vaniliniu cukrumi, berkite druskos, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Išimkite varškės apkepą, sudėkite ant jo antrą sluoksnį ir dar kepkite 15 - 20 minučių.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Prieš kepdami ar virdami vištieną, ištrinkite ją citrinos sultimis – mėsa bus balta ir sultinga.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čenakai Nugarinės šašlykas Sumuštinukai su lašiša ir citrina Grikiai su kumpiu Virtos “gėlytės” Kepta žuvis marinate
Reklama
Prisijunk prie mūsų!