Greita paieška
Receptai
Draugai

Džiovinti pomidorai

Džiovinti pomidorai
Džiovinti pomidorai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Pomidorai , 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus , 50 mililitrų
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai , 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasirinkite pailgus pomidorus. Geriausiai tinka slyviniai pomidorai.

  2. Perpjaukite pusiau ir išimkite į sėklas.

  3. Pasirinkite indą, kuriame džiovinsite pomidorus. Padenkite jį džiovintais čiobreliais. Sudėkite pomidorus, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska (geriausiai tinka jūros druska).

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių ir kepkite pomidorus 15-20 minučių.

  5. Tuomet orkaitę išjunkite, bet pomidorų neišimkite. Palikite juos trims valandoms.

  6. Pomidorai puikiai tinka įvairioms salotoms, sumuštiniams ir užkandžiams. Juos taip pat galite sudėti į stiklainį kartu su alyvuogių aliejumi ir čiobreliais. Taip pomidorai išsilaikys savaitę šaldytuve.

Receptą atsiuntė Gabija
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Džiovinti grybai primins šviežių grybų skonį, jei prieš verdant pamirkysite juos piene.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Zrazai su trimis įdarais Virtų bulvių cepelinai su mėsa Raugintų kopūstų sriuba Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!