Greita paieška
Receptai
Draugai
Džiovinti pomidorai
Kategorijos:
Daržovių užkandžiai, Užkandžiai
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Ingredientai:
- Pomidorai , 500 gramų
- Alyvuogių aliejus , 50 mililitrų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Čiobreliai , 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Pasirinkite pailgus pomidorus. Geriausiai tinka slyviniai pomidorai.
Perpjaukite pusiau ir išimkite į sėklas.
Pasirinkite indą, kuriame džiovinsite pomidorus. Padenkite jį džiovintais čiobreliais. Sudėkite pomidorus, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska (geriausiai tinka jūros druska).
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių ir kepkite pomidorus 15-20 minučių.
Tuomet orkaitę išjunkite, bet pomidorų neišimkite. Palikite juos trims valandoms.
Pomidorai puikiai tinka įvairioms salotoms, sumuštiniams ir užkandžiams. Juos taip pat galite sudėti į stiklainį kartu su alyvuogių aliejumi ir čiobreliais. Taip pomidorai išsilaikys savaitę šaldytuve.
Receptą atsiuntė Gabija
Komentarai0
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Džiovinti grybai primins šviežių grybų skonį, jei prieš verdant pamirkysite juos piene.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!