Greita paieška
Receptai
Draugai

Dzūkiška ,,Palendrica''

Dzūkiška ,,Palendrica''
Dzūkiška ,,Palendrica'' Dzūkiška ,,Palendrica''
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaulienos nugarinė , 5 kilogramai
  • Druska , 250 gramų
  • Česnakai , 1 galva
  • Juodieji pipirai , 1 valgomasis šaukštas
  • Lauro lapai , 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. "Palendricas'' tinka ir paduoti svečiui, ir graužti jaukiai susirangius prie pečiaus. Vaikystėje, šalia skilandžių ir lašinukų, tai buvo pagrindinis vasaros darbų ir žiemos švenčių užkandis, o ir studento "tašės'' užpildymui tai labai pravartus daiktas. Neštis šio užkandžio į darbą patartina daug, daug, daug, daug!
    Kai anyta, užkutenusi paršelaitį, sūnui įdavė visą kuo ilgiausią palendricą, nutariau pati būtinai pasigaminti savo vaikystės ir jaunystės gardumyno žiemos šventėms, bet pačiai nedrąsu buvo gaminti, tai nusivežiau į kaimuką pas mamą, kad ji smulkmeniškai perduotų man šio patiekalo receptą.

  2. Pirmiausia mėsą reikia supjaustyti norimo dydžio gabalais, nurinkti riebalus.

  3. Susmulkinti česnakus ir sumaišyti su druska. Aš tai ir kitus prieskonius būčiau supylusi kartu, bet mama patarė to nedaryti, nes čia reikalingas eiliškumas.

  4. Pradžioje cukrumi, vis masažuojant su meile ir atsidavimu reikia ištrinti mėsytę.

  5. Po to ištrinti pipirų mišiniu, po to lapeliais, o tik ant galo trinti druska su česnakais. Sumaišius viską, druska neleistų, pasak mamos, prieiti prieskoniams prie mėsos.

  6. Tuomet sudėti palendricas glaudžiai į indą, uždengti orui pralaidžiu audiniu ir laikyti vėsiai savaitę, vis pavartant.

  7. Po to nuplauti šaltame vandenyje druskos perteklių, padžiovinti pusę dienos.

  8. Galima dar kartą, jau saikingai užbarstyti pipirų ir lapelių mišiniu.

  9. Suvynioti į marliukus ir džiovinti pakabintas 2 - 4 savaites. Aš buvau palikusi kaimo troboje, bet dabar jau esu užsisūdžiusi naujų palendricų ir jas džiovinsiu bute.
    Linkiu pabandyti - pigu, skanu, be jokių "E

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Kondensuoto pieno spurgos mano virtuvės fėjoms ... Kugelis su spirgučiais keptas ant kopūstlapių Garuose virta lašiša Žemaičių blynai su faršu Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!