Eklerai su kremu
- Vanduo , 300 mililitrų
- Miltai , 150 gramų
- Sviestas , 110 gramų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Pienas , 300 mililitrų
- Krakmolas , 1,5 valgomojo šaukšto
- Miltai , 1,5 valgomojo šaukšto
- Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušinai, tryniai , 3 vienetai
- Grietinėlė (30-35% riebumo) , 150 mililitrų
Vandenį supilti į puodą, sudėti į jį gabalėliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Miltus persijoti atskirai. Vandenį kaitinti iki virimo, kai burbuliuos didžioji vandens dalis, vienu kartu suversti miltus ir greitai maišyti (plakimo šluotele, pvz.) Po pusės minutės išjungti virykle ir toliau maišyti, kol susidaro lygi masė, kuri nelimpa prie puodo. Recepte rašo neįsisimaginti maišant, pakaks apsukti 20 kartų, nes permaišyta tešla suskils. Gautą masę išdrėbti į dubenį, kad greičiau atvėstų.
Kiaušinius šiek tiek paplakti. Kai tešla atvėsta iki maloniai šiltos, dėti į ją porą šaukštų plaktų kiaušinių masės ir energingai maišyti (galima ir mikseriu). Taip palaipsniui įmaišyti visus kiaušinius. Tešla turi gautis “drembanti” nuo šaukšto.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 210 C. Ant skardos, konditerinio švirkšto pagalba, formuoti 2-3 cm skersmens pagaliukus, jei norisi apvalių – tiesiog dėti šaukštu. Svarbu palikti nemažus tarpus, nes eklerai beveik padvigubės. Kepti 35 min nevarstant orkaitės durelių. Tada ištraukus juos padaryti šone (ar apačioje) nedideles skylutes ir dar 4-5 min gąžinti į orkaitę, kad išdžiūtų vidus. Visiems iškepus palikti atvėsti.Kremas: Pieną pakaitinti puode beveik iki virimo ir nuimti nuo ugnies. Trynius išsukti su cukrumi ir šaukštu karšto pieno. Tuomet pilti dar šiek tiek pieno, suberti krakmolą, miltus ir viską sumaišyti iki košelės. Kai jau nelieka gumuliukų supilti visą likusį pieną, išmaišyti iki vientisumo ir supilti į švarų puodą bei kaitinti ant ugnies kol užvirs. Kai taip nutiks – maišyti ir leisti šiek tiek pakunkuliuoti, kol kremas sutirštės, taps tąsus. Tuomet pilti į uždaromą indelį ir leisti atvėsti, kai pravės – dėti į šaldytuvą ir leisti gerai atšalti. Galiausiai kremas atrodys “sušokęs” į luitą, taip ir turi būti. Reikia jį greitai išmaišyti, kol taps vėl gyvas. Tuomet atskirai suplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti ją su kremu. Galutinis variantas bus purus, standus, lengvas kremas.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųIš citrinų lengviau išspausite sultis, jei pas 1-2 min. Panardinsite į verdantį vandenį.
Rodyti kitą patarimą