Florentinai
- Kondensuotas pienas , 1 stiklinė
- Džiovinti vaisiai (razinos, spanguolės, cukatos) , 200 gramų
- Šokoladiniai dribsniai , 100 gramų
- Saulėgrąžos , 50 gramų
- Sezamo sėklos , 50 gramų
- Kukurūzų dribsniai , 150 gramų
- Riešutai (įvairūs) , 100 gramų
Orkaitę įjungiam iki 190 °C temp., pasiruošiam kepimo formą, kurioje kepsime. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir tekus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.Visus ingredientus sudedam į dubenį, supilame kondensuotą pieną, sumaišome. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene.
Gautą masę pilame į paruoštą skardą. Kepame apie 15 - 30 min. Kai florentinai atvės, gražiai juos supjaustome.
Tiesa, aš pati nemėgstu razinų, bet šių sausainukų neįsivaizduoju be jų. Jos labai čia tinka ir visai man netrukdo (skonio nelabai jaučiasi).
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBulvės su lupenomis tolygiau išvirs, jei jas virsite ant silpnos ugnies, nes verdant ant stiprios ugnies viršus greičiau išverda ir sutrūkinėja, o vidus lieka žalias.
Rodyti kitą patarimą