Garuose virta lašiša
- Žirneliai , 500 gramų
- Morkos , 2 vienetai
- Salieras , 1 vienetas
- Lašiša , 400 gramų
- Druska
- Pipirai
- Vanduo
Į puodą įpilkite 0,5-1 litrą vandens ir jį užvirinkite. Įberkite druskos. Toliau virkite ant didelės ugnies.
Morkas supjaustykite, salierus stambiais kubeliais. Taip pat galite naudoti pirktinį šaldytų daržovių mišinį – tada nieko pjaustyti nereikės.
Morkas ir salierus sudėkite garų puodą ar sietelį ir patalpinkite virš verdančios vandens. Uždenkite dangčiu ir garinkite 5-7 minutes.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ten šiltai laikysime daržoves, kol garuose virs lašiša.
Pamaišykite. Sudėkite žirnelius ir garinkite dar 5 min. Iš esmės žirneliai turi tik sušilti.
Visas daržoves sudėkite į lėkštę ir patalpinkite ją orkaitę.
Lašiša supjaustykite į kelias stambias dalis. Nuimkite odą. Apibarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite į garų puodą ir virkite, kol mėsa kepsnelio viduje taps šviesiai rožinė. Priklausomai nuo kepsnelio storio 10-15 minučių. Lašišą sudėkite į lėkštę kartu su daržovėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMielinė tešla bus švelnesnė ir minkštesnė, jei maišydamos ją, į saldų pieną įpilsite 1-2 šaukštus rūgpienio.
Rodyti kitą patarimą