Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
- Antiena (file) , 5 gabalai
- Žemuogės , 1
- Spanguolės , 1
- Mėlynės , 1
- Lazdyno riešutai
- Brendis
- Pipirai
- Brendis , 15 gramų
- Varškė
- Grietinė , 2 valgomieji šaukštai
- Medus , 1 arbatinis šaukštelis
- Krapai (šviežios šakelės) , 3 vienetai
- Česnakai
- Druska
- Pipirai
Antienai. Antienos krūtinėlę nusausinti popieriniu rankšluostėliu ir įpjauti odelę langeliais, ant viršaus užberti druskos. Paruoštą krūtinėlę dėti į neįkaintiną keptuvę odele žemyn ir kepti apie 7 minutes, tuomet apversti. Kai krūtinėlė bus iškepta, perdėti ją į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tada supjaustyti antieną nedideliais gabaliukais.
Uogų padažui.. Į keptuvę suberti cukrų ir kaitinti cukrų, kol jis išsilydis. Sudėti sviestą, įpilti truputį brendžio ir ,maišant, dar šiek tiek pakaitinti. Tada į keptuvę suberti uogas ir išjungti ugnį bei gerai išmaišyti.
Varškės kremui. Per sietelį pertrintą varškę sumaišyti su grietine, susmulkintu česnaku bei krapais, medumi, druska, pipirais.
Į sausą keptuvę suberti riešutus kartu su prieskoniais ir trumpai pakepinti.
Į lėkštę dėti antienos griežinėlius, šaukštą varškės kremo, berti lazdyno riešutų ir viską aplieti miško uogų padažu.
Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPyragas bus puresnis, jei prieš kišdamos į orkaitę, paliksite jį pastovėti ir pakilti 15 -20 min.
Rodyti kitą patarimą