Greita paieška
Receptai
Draugai

Graikijos Velykų pyragas

Graikijos Velykų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Mielės , 60 gramų
  • Pienas , 120 gramų
  • Cukrus , 100 gramų
  • Miltai , 1 kilogramas
  • Druska
  • Apelsinas, žievelė, tarkuota , 1 vienetas
  • Vanduo, šilltas , 1 stiklinė
  • Kiaušinis, trynys , 1 vienetas
  • Sviestas
  • Sezamo sėklos
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišyti mieles su cukrumi ir pienu, palaikyt 10 min. Pridėti 125 g miltų, sumaišyti, pastatyti į šiltą vietą iki kitos dienos.
    Kitą dieną sumaišyti šią masę su likusiais miltais, druska, apelsino žieve, vandeniu ir minkyti pusę valandos.

  2. Iš 2/3 tešlos padaryti pailgą, lygų, 5 cm storio batoną.

  3. Keptuvę ištepti sviestu ir paberti sezamo sėklas. Įdėti "batoną" į keptuvę. Iš likusios tešlos suskti dvi plonas "dešreles" tokio pat ilgio, kaip ir "batonas". Išvolioti jas sėklose ir padėti aplink "batoną" taip, kad prie jo priliptų. Kiaušinius išdėlioti ant batono, patepti batoną kiaušinio tryniu ir apibarstyti sėklomis.

  4. Palaikyti pyragą 3 val. šiltoje vietoje.

  5. Kepti orkaitėje apie valandą 200 laipsnių temperatūroje.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pyragėliai ir spurgos sugers mažiau riebalų, jei į tešlą įpilsite šaukštą spirito.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Orkaitėje keptas ešerys Marinuota strimele Čenakai Žemaičių blynai su faršu Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!