"Gravlax" sūdyta lašiša
- Jūros druska , 200 gramų
- Smulkus cukrus , 150 gramų
- Krapai , 50 gramų
- Balti pipirai , 25 vienetai
- Kalendros sėklos , 2 valgomieji šaukštai
- Šviežios lašišos filė , 900 gramų
Sugrūskti pipirus ir kalendros sėklas: suberti ant lentelės ir, spausdžiant puodo dugnu, lengvai sutrinti (galima sėklas suberti į indą ir patrinti kočėlo galu).
Susmulkinkiti krapus. Sumaišyti visus sauso marinato ingredientus.
Įdėti lašišos filė viena puse į gilų indą (besūdant išsiskirs daug skysčio). Sudėti druskos mišinį ant filė ir lengvai paspausti.
Uždengti plastikine plėvele, prislėgti sunkiu daiktu (pvz., 2 l talpos pieno buteliu) ir padėti į šaldytuvą 1-3 dienoms.
Prieš patiekiant lašišą supjaustyti – pakreipti peilį gan plokščiu kampu ir supjaustyti kuo plonesniais gabalėliais. Galima patiekti su šviežia balta duona ir citrina.
- Komentuoti

Šio patiekalo pavadinimas kilo iš senovinio skandinavų žuvies paruošimo būdo. Žemėje buvo iškasama duobė (grav) ir joje lašiša (lax) užkasama keletui mėnesių, kad fermentuotųsi. Prieš tai lašiša būdavo pasūdoma ir sudedama į statines, arba tiesiog sudedam

o kodel toks uzvadinimas ?
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.
Rodyti kitą patarimą