Greita paieška
Receptai
Draugai

"Gravlax" sūdyta lašiša

"Gravlax" sūdyta lašiša
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 2

Kategorijos: Užkandžiai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Marinatui:
  • Jūros druska , 200 gramų
  • Smulkus cukrus , 150 gramų
  • Krapai , 50 gramų
  • Balti pipirai , 25 vienetai
  • Kalendros sėklos , 2 valgomieji šaukštai
Reikės:
  • Šviežios lašišos filė , 900 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sugrūskti pipirus ir kalendros sėklas: suberti ant lentelės ir, spausdžiant puodo dugnu, lengvai sutrinti (galima sėklas suberti į indą ir patrinti kočėlo galu).

  2. Susmulkinkiti krapus. Sumaišyti visus sauso marinato ingredientus.

  3. Įdėti lašišos filė viena puse į gilų indą (besūdant išsiskirs daug skysčio). Sudėti druskos mišinį ant filė ir lengvai paspausti.

  4. Uždengti plastikine plėvele, prislėgti sunkiu daiktu (pvz., 2 l talpos pieno buteliu) ir padėti į šaldytuvą 1-3 dienoms.

  5. Prieš patiekiant lašišą supjaustyti – pakreipti peilį gan plokščiu kampu ir supjaustyti kuo plonesniais gabalėliais. Galima patiekti su šviežia balta duona ir citrina.

Komentarai2
Alfredas Dailyda

Šio patiekalo pavadinimas kilo iš senovinio skandinavų žuvies paruošimo būdo. Žemėje buvo iškasama duobė (grav) ir joje lašiša (lax) užkasama keletui mėnesių, kad fermentuotųsi. Prieš tai lašiša būdavo pasūdoma ir sudedama į statines, arba tiesiog sudedam

Lina Žebrauskienė

o kodel toks uzvadinimas ?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Sutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos kepsniukai Dešrelės su bulvėmis Naminė pica Želė tortas „Vasarėlė“ Purūs keksiukai Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!