Greita paieška
Receptai
Draugai

Grikiais įdaryta paprika

Grikiais įdaryta paprika
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Grikiai , 1 stiklinė
  • Vištiena, file , 150 gramų
  • Paprika , 2 vienetai
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Česnakai , 1 skiltelė
  • Džiūvėsiai , 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.

  2. Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.

  3. Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.

  4. Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.

  5. Paruoštas išskobtas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdami burokėliai nepraras raudonumo, jei į verdantį vandenį įpilsite truputį acto arba įbersite truputi citrinos rūgšties.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Nugarinės šašlykas Paprikų ir pomidorų salotos Kiaulienos nugarinė su sūriu Čenakai Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!