Greita paieška
Receptai
Draugai

Grikių miltų sausainėliai

Grikių miltų sausainėliai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Sausainiai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai , 1,5 stiklinės
  • Grikių miltai , 1 stiklinė
  • Sviestas , 200 gramų
  • Cukrus , 1,5 stiklinės
  • Aguonos , 0,5 stiklinės
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Vanilės ekstraktas , 1 lašas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos.

  2. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų.

  3. Na, o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis.

  4. Kepti 220 C laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Raminta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žiediniai kopūstai bus skanesni, jei juos virsite arba troškinsite piene.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Žemaičių blynai su faršu Burokėlių salotos Virtos “gėlytės” Makaronai su tunu kepti orkaitėje Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!