Greita paieška
Receptai
Draugai

Grybų sriuba

Grybų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Sriubai:
  • Svogūnas , 0,5 galvos
  • Česnakai , 3 skiltelės
  • Grybai, džiovinti , 200 gramų
  • Bulvės , 2 vienetai
  • Vištienos sultinys , 0,5 litro
  • Lauro lapai , 1 vienetas
  • Baltas vynas, sausas , 50 mililitrų
  • Petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
  • Čiobreliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Porai , 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 60 mililitrų
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Svogūnų laiškai, smulkinti , 1 valgomasis šaukštas
  • Balta duona , 100 gramų
Reikės:
  • Sviestas , 15 gramų
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Česnaką ir svogūną pakepiname aliejaus ir sviesto mišinyje.

  2. Nulupame ir supjaustome bulves. Susmulkiname porą.

  3. Grybus užpilame sultiniu. Verdame apie 5 minutes. Po to sudedame bulves, pakepintus svogūnus ir česnaką. Įmaišome prieskonių, suberiame porus. Verdame ant silpnos ugnies 15-20 min.

  4. Maišant supilame vyną, grietinėlę ir kaitiname dar 2-5 minutes.

  5. Duoną paskrudiname orkaitėje. (200 laipsnių temperatūroje 5-8 min.)

  6. Jei mėgstate, duonos gabaliukus galite įtrinti česnaku. Skanaus!

Receptą atsiuntė Augustė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdant bulves su lupena jos nesusproginėtų, į vandenį reikia įlašinti acto.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Orkaitėje troškinti balandėliai Šašlykas orkaitėje Night side Naminė pica Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!