Greita paieška
Receptai
Draugai

Grybų sriuba

Grybų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Sriubai:
  • Svogūnas , 0,5 galvos
  • Česnakai , 3 skiltelės
  • Grybai, džiovinti , 200 gramų
  • Bulvės , 2 vienetai
  • Vištienos sultinys , 0,5 litro
  • Lauro lapai , 1 vienetas
  • Baltas vynas, sausas , 50 mililitrų
  • Petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
  • Čiobreliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Porai , 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 60 mililitrų
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Svogūnų laiškai, smulkinti , 1 valgomasis šaukštas
  • Balta duona , 100 gramų
Reikės:
  • Sviestas , 15 gramų
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Česnaką ir svogūną pakepiname aliejaus ir sviesto mišinyje.

  2. Nulupame ir supjaustome bulves. Susmulkiname porą.

  3. Grybus užpilame sultiniu. Verdame apie 5 minutes. Po to sudedame bulves, pakepintus svogūnus ir česnaką. Įmaišome prieskonių, suberiame porus. Verdame ant silpnos ugnies 15-20 min.

  4. Maišant supilame vyną, grietinėlę ir kaitiname dar 2-5 minutes.

  5. Duoną paskrudiname orkaitėje. (200 laipsnių temperatūroje 5-8 min.)

  6. Jei mėgstate, duonos gabaliukus galite įtrinti česnaku. Skanaus!

Receptą atsiuntė Augustė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Folijoje kepta žuvis bus sultingesnė ir skanesnė.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sojos pupelių kotletai Šparaginių pupelių sriuba Sūrio padažas makaronams Želė tortas „Vasarėlė“ Kepta žuvis marinate Cukinija su pomidorų-česnako užpilu žiemai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!