Įdaryta grybais višta
- Višta , 1 vienetas
- Grybai , 400 gramų
- Paprika , 1 vienetas
- Svogūnas , 1 vienetas
- Sviestas , 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas – kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles – stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir labai aštriu peiliu, kad nepasižeistų aplink kaulus esanti mėsa. Jeigu ant kaulų pasiliko mėsos, ją nuimkite ir paskirstykite tolygiai ant odos. Įtrinkite vištos vidų ir išorę prieskoniais ir druska. Palikite pusvalandžiui.
Įdarui šviežius grybus supjaustykite smulkiai, o svogūnus – riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite grybus su svogūnais, pagardinkite juos druska ir prieskoniais.
Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir blanširuokite 1-2 min. verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
Vištą pripildykite įdaro: pirmiausia šonuose padėkite paprikos dalis, kad jos gerai prisispaustų prie mėsos, paskui sukrėskite grybus. Įdaro prikimškite ir šlauneles.
Vištą užsiūkite. Tiks bet koks siūlas, geriau būtų ryškesnis, kad labiau matytųsi, kai reiks ištraukti iškepus vištai. Vištą ištepkite aliejumi arba majonezu ir kepkite orkaitėje 200° temperatūroje maždaug 1 val., pastoviai palaistant susidariusiomis sultimis. Iškepusi višta turi įgauto gražiai rusvą atspalvį. Ištraukite siūlą ir patiekite.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųRūgštys lėtina daržovių virimą. Todėl actą, citrinos rūgštį, pomidorų padažą ir šviežius pomidorus dėkit į puodą, tik baigiant virti daržovėms.
Rodyti kitą patarimą