Greita paieška
Receptai
Draugai

Įdaryta žąsis

Įdaryta žąsis
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Žąsis , 3 kilogramai
  • Česnakas , 4 skiltelės
  • Mairūnas , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Grikiai , 300 gramų
  • Žąsų kepenėlės , 150 gramų
  • Petražolės šaknis , 1 vienetas
  • Morkos , 1 vienetas
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
  • Grybai , 3 vienetai
  • Petražolės , 2 valgomieji šaukštai
  • Krapai , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite, nušluostykite žąsį. Nupjaukite sparnų galiukus bei kakiuką.

  2. Perpjaukite išilgai ir labai atsargiai išimkite kaulus (šlaunelių ir sparnelių kauliukus palikite). Mėsą turi likti prie odos.

  3. Įtrinkite mėsą druska, 2 skiltelėmis česnako ir mairūnu. Valandai palikite šaltoje vietoje.

  4. Paruoškime įdarą. Išmirkykite grybus.

  5. Į puodą su vandeniu sudėkite kakliuką, kaulus ir sparnelių galiukus. Taip pat prieskonines daržoves, 1 svogūną, grybus, šiek tiek druskos, pipirų ir virkite apie vieną valandą. Nuovirą nukoškite.

  6. Nuplaukite kruopas ir išvirkite.

  7. Nuplaukite kepenėles, smulkiai supjaustykite ir kepkite su smulkintu svogūnu svieste.

  8. Sumaišykite grikių košę su tryniais. Sudėkite kepintas kepenėles, smulkintus krapus ir petražoles, pabarstykite druskos, pipirų ir palengva išmaišykite su gerai išplaktais kiaušinio baltymais.

  9. Prikimškite žąsį ir užsiūkite. Subadykite keliose vietos ir kepkite 250°C temperatūroje 1,5-2 h įkaitintoje orkaitėje.

  10. Nuolatos laistykite vandeniu, o paskui sultimis, kurios išsiskirs kepimo metu.

  11. Žąsiai parudavus sumažinkite temperatūrą iki 180°C.

  12. Prieš tiekdami galite stambiai supjaustyti.

Receptą atsiuntė Saulė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei jus kankina nemiga, 500 g salotų lapų 5 minutes virkite viename litre vandens. Po to atvėsinkite ir perkoškite. Prieš miegą iškerkite po stiklinę šio gėrimo.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Virti briuselio kopūstai su sviestu Taco Žemaičių blynai su faršu Virtos “gėlytės” Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!