Įdarytas karpis
- Karpis , 1 vienetas
- Morkos , 2 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
- Manų kruopos , 50 gramų
- Džiūvėsėliai , 50 gramų
- Pienas , 230 mililitrų
- Žuvies prieskoniai
- Druska
- Žalumynai
- Lašiniai , 100 gramų
- Kiaušinis , 1 vienetas
Karpį nuskuskite, išvalykite ir nuplaukite. Išimkite žiaunas ir akis. Atsargiai nulupkite karpio odą perpjaudami pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos.
Išimkite iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite ir pakepkite alyvų aliejuje apie 5 min.
Žuvies mėsą sumalkite kartu su lašinukais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvesėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius.
Šią masę gerai išmaišykite ir atsargiai sukimškite į žuvies odą. Žuvį dėkite į garpuodį ir virkite apie 1 val. Tada gerai atvėsinkite, papuoškite žalumynais ir patiekite.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.
Rodyti kitą patarimą