Irisų fondiu
- Cukraus pudra , 0,5 stiklinės
- Cukrus (demeraros) , 0,5 stiklinės
- Kondensuotas pienas , 0,5 stiklinės
- Kukurūzų krakmolas , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Grietinėlė, riebi , 1 stiklinė
Cukraus pudrą ir demeraros cukrų sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Ant šiltos viryklės palengva kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Truputį kondensuoto pieno išmaišykite su krakmolu, kol masė pasidarys vientisa.
Kukurūzų krakmolo tyrę, grietinėlę ir likusį kondensuotą pieną supilkite į cukrų prikaistuvyje, kurį pastatykite ant viryklės ir laikykite tol, kol atsiras tąsūs gumulai. Ant šiltos viryklės maišykite, kol gumulai ištirps. Fondiu turėtų būti tamsios karamelės spalvos.
Mišinį perpilkite į fondiu indą. Kuo dažniau maišykite, kad neprisviltų. Ištirpintus irisus tuojau pat duokite į stalą su šviežiais ant iešmo suvertais vaisiais. Irisų fondiu galite patiekti ir dubenyje, padėtame ant padėklo su vaisiais, suvertais ant iešmelių.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNuo kepenų nulupti plėvę lengviausiai jas prieš tai nuplikius verdančiu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą