Itališkas vaisių desertas Kalėdoms
- Kiviai , 3 vienetai
- Braškės, šviežios ar šaldytos , 100 gramų
- Vanilinis cukrus, pakelis , 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai , 2 vienetai
- Likeris , 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra , 1 arbatinis šaukštelis
- Želatina , 15 gramų
- Jogurtas , 200 mililitrų
- Mėtos
Braškes sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir laikykite, kol išsiskleis sultys (tiks ir šaldytos trintos braškės, bet pirmiau jas atšildykite). Tada sutrinkite arba sumaigykite.
Šluotele išplakite kiaušinių trynius kartu su cukraus pudra, supilkite ataušintą ir ištirpintą želatiną (želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens, po to ištirpinti garų vonelėje ir ataušinti), pridėkite amareto, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite masę.
Kivius nulupkite ir smulkintuvu sutrinkite. Į stiklines sluoksniais dėkite kivius, pilkite jogurto masę ir dėkite trintų braškių sluoksnį. Desertą 1 - 2 valandoms padėkite į šaldytuvą. Papuoškite mėtų šakelėmis.
Skanaus :)
- Komentuoti

Spalvytės tai labai kalėdiškos ;)
Panašūs receptai
Daugiau receptųKiaušinių baltymus greičiau išplaksite ir jie bus puresni, jei į juos įbersite žiupsnelį druskos.
Rodyti kitą patarimą