Greita paieška
Receptai
Draugai

Jautienos pjausnys su raudonojo vyno ir šokolado padažu

Jautienos pjausnys su raudonojo vyno ir šokolado padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Jautienos išpjova , 800 gramų
  • Česnakas , 2 skiltelės
  • Svogūnai , 4 vienetai
  • Kiaulienos šoninė , 30 gramų
  • Raudonas vynas, sausas , 600 mililitrų
  • Baltas vynas, sausas , 60 mililitrų
  • Juodas šokoladas , 50 gramų
  • Sviestas , 30 gramų
  • Alyvuogių aliejus , 50 gramų
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuo jautienos išpjovos pašalinkite plėves, supjaustykite skersai į 200 g pjausnius. Plaktuvu suplakite alyvų aliejų su česnakais, druska ir pipirais.

  2. Gautu mišiniu sutepkite mėsą ir pamarinuokite apie 15 min. kambario temperatūroje.

  3. Paruoškite padažą: svogūnų galvutes ir šoninę supjaustykite kubeliais ir apkepinkite įkaitintame alyvų aliejuje, kol apskrus. Įpilkite raudonojo vyno, pakaitinkite kol užvirs ir pusę skysčio nugarinkite. Padažą nukelkite nuo ugnies, perkoškite ir dėkite šokoladą. Nuolat maišant, dėkite sviestą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Paskaninkite druska ir pipirais.

  4. Įkaitinkite keptuvę ir apkepinkite pjausnius apie 15 sekundžių iš abiejų pusių. Po to supilkite vyną ir kaitinkite, kol diduma skysčio išgaruos. Sudėkite pjausniu ant grotelių ir kepkite orkaitėje 7 - 9 min. 2000°C temperatūroje. Prieš patiekiant supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į lėkštės centrą, užpilkite paruoštu padažu.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pomidorų odelė lengvai nusilups, prieš tai juos kelioms sekundėms panardinus į verdantį vandenį, po to perliejus šaltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Blyneliai su cukinija Cukinija žiemai "Donecko" Makaronai su pomidorais ir sūriu Pomidoru ir kiaušiniu salotos Ispaniškos pomidorų salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!