Greita paieška
Receptai
Draugai

Jūros ešerys su grietinėlės padažu

Jūros ešerys su grietinėlės padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Grietinėlė, neriebi , 400 mililitrų
  • Citrina , 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai , 1 pundelis
  • Kaparėliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas , 4 skiltelės
  • Čiobreliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Baltas vynas , 2 valgomieji šaukštai
Reikės:
  • Jūros ešerys , 0,5 kilogramo
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.

  2. Išvalytą žuvį sudėti į skardą.

  3. Kiekvieną žuvį po 2 kartus įstrižai įpjauti (padaromos maždaug 0,5 cm gylio įpjovos).

  4. Žuvį patepti aliejumi ir kepti maždaug 20–25 minutes.

  5. Įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti susmulkintą česnaką, druską ir čiobrelius. Kaitinti 5 minutes.

  6. Suberti miltus, išmaišyti. Tuomet nuolat maišant supilti grietinėlę, baltąjį vyną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Įspausti pusės citrinos sulčių, įmaišyti kaparėlius (marinuotus) ir nukelti nuo ugnies.

  7. Pagardinti druska ir pipirais.

  8. Žuvį patiekti su padažu ir apibarstyti svogūnų laiškais.

Receptą atsiuntė Lukrecija
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Zomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepti varškės skryliai Troškintos kiaulienos kepenėlės Purūs keksiukai Moliūgų sriuba su ryžiais Žemaičių blynai su faršu Širdelės blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!