Greita paieška
Receptai
Draugai

Jūros ešerys su grietinėlės padažu

Jūros ešerys su grietinėlės padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Grietinėlė, neriebi , 400 mililitrų
  • Citrina , 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai , 1 pundelis
  • Kaparėliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas , 4 skiltelės
  • Čiobreliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Baltas vynas , 2 valgomieji šaukštai
Reikės:
  • Jūros ešerys , 0,5 kilogramo
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.

  2. Išvalytą žuvį sudėti į skardą.

  3. Kiekvieną žuvį po 2 kartus įstrižai įpjauti (padaromos maždaug 0,5 cm gylio įpjovos).

  4. Žuvį patepti aliejumi ir kepti maždaug 20–25 minutes.

  5. Įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti susmulkintą česnaką, druską ir čiobrelius. Kaitinti 5 minutes.

  6. Suberti miltus, išmaišyti. Tuomet nuolat maišant supilti grietinėlę, baltąjį vyną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Įspausti pusės citrinos sulčių, įmaišyti kaparėlius (marinuotus) ir nukelti nuo ugnies.

  7. Pagardinti druska ir pipirais.

  8. Žuvį patiekti su padažu ir apibarstyti svogūnų laiškais.

Receptą atsiuntė Lukrecija
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pienas ne tik suminkština kepenis ir panaikina specifinį jautienos kvapą, bet taip pat ant kepenų paviršiaus suformuoja riebalų plėvelę, dėl kurios kepant kepenys nepasidaro tamsios. Jei neturite laiko mirkyti kepenų piene, galite kiekvieną gabalėlį sutepti sviestu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vanilinis ledų kokteilis Vėrinukai prie vyno Vištienos širdelių guliašas Nugarinės šašlykas Cukinijų padažas Sluoksniuotos tuno salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!