Kakavinis pyragas su varške
- Riebi varškė , 400 gramų
- Miltai , 300 gramų
- Cukrus , 250 gramų
- Sviestas , 180 gramų
- Grietinė , 150 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Vanilinis cukrus , 1 pakelis
- Kakava , 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Sviestą ištirpinti, jam atvėsus įmušti kiaušinį, supilti cukrų (150 g.) ir plakti, kol cukrus ištirps.
Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir gerai išminkyti.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir dėti valandai į šaldytuvą.
Varškę sumaišyti su grietine, suberti krakmolą, išmaišyti, supilti atskirai išplaktus 2 kiaušinius su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dar kartą gerai permaišyti.
Imti iš šaldiklio (geriau) vieną tešlos gabalą, sutarkuoti jį tarka į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, kiek paspausti ir ant jo tolygiai paskleisti įdarą.
Užtarkuoti ant viršaus antrą šaldytos tešlos gabaliuką.
Kepti 180 C orkaitėje apie 45 minutes.
Papuošti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.
Rodyti kitą patarimą