Kalakutienos risotto
- Kalakutiena , 500 gramų
- Ryžiai , 250 gramų
- Sultinys , 1 litras
- Svogūnas , 1 vienetas
- Česnakas , 2 skiltelės
- Salieras , 2 vienetai
- Paprika , 1 vienetas
- Žalieju žirneliai , 100 gramų
- Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Grietinė , 2 valgomieji šaukštai
Pirmiausia gilioje keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą kalakutieną (ją galima šiek tiek pabarstyti paukštienos prieskoniais) ir kepkite 4–5 minutes.
Kai mėsa nebebus rožinė, suberkite pjaustytus salierus ir papriką. Viską pakepinkite dar bent 3 minutes, o tada berkite ryžius ir po truputį pilkite sultinį.
Kai masė užvirs, keptuvės neuždenkite ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Jei pradės trūkti skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens arba baltojo sauso vyno.
Galiausiai suberkite žirnelius ir patiekalą ant ugnies palikite dar 10 minučių. Galiausiai įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei pyragą, keksą ar kitą kepinį sunku išimti iš formos, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. Kepinys vienodai atšoks nuo formos sienelių.
Rodyti kitą patarimą