Kalakutienos troškinys “Tagine”
- Česnakas , 1 skiltelė
- Imbieras , 1 centimetras
- Svogūnai , 3 galvos
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Šafranas , 1 žiupsnelis
- Petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
- Kalendra , 1 arbatinis šaukštelis
- Kalakutienos filė , 300 gramų
- Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Citrina, marinuota , 0,5 vieneto
- Kuskusas , 150 gramų
- Alyvuogės , 10 vienetų
- Citrina , 0,5 vieneto
Nulupk svogūnus, česnaką ir imbierą, tada smulkiai sukapok ar sutarkuok.
Įkaitink keptuvėje aliejų, sudėk sutarkuotas prieskonines daržoves, kepink 5 minutes.
Tuo tarpu kalakutieną (vietoje kalakutienos galima naudoti ir vištieną) perpjauk įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabalėliai.
Įtrink kalakutieną prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).
Kai svogūnai taps permatomi, sudėk į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilk 150 ml vandens (pusė stiklinės) ir uždengęs dangčiu troškink 10 minučių.
Marinuotas citrinas supjaustyk plonais griežinėliais.
Kai kalakutiena išsitroškins, sudėk į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges, patroškink dar 10 min.
Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užvirk 200 ml vandens ir supilk į jį kuskusą, uždenk dangtį ir leisk pastovėti 5-10 minučių.
Kai patiekalas baigs troškintis, išspausk į jį citrinos sultis. Patiek su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.
Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.
Rodyti kitą patarimą