Greita paieška
Receptai
Draugai

Kalėdiniai sausainukai

Kalėdiniai sausainukai
Kalėdiniai sausainukai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Sausainiai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas , 100 gramų
  • Cukrus , 50 gramų
  • Drsuka , 1 žiupsnelis
  • Medus , 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Miltai , 180 gramų
  • Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • maltas imbieras , 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas , 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušinai, baltymas , 1 vienetas
  • Cukraus pudra , 200 gramų
  • Citrinos sultys , 1 valgomasis šaukštas
  • Pabarstukai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpinti, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti. Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.

  2. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.

  3. Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...

  4. Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

  5. Kepti įkaitintoje 190 °C temp. orkaitėje 8-12min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!

    Glajaus paruošimas:
    Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.

Receptą atsiuntė Agnė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, gerina savijautą, bei kelia darbingumą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Purūs keksiukai Burokėlių salotos Virtų bulvių cepelinai su mėsa Marinuota strimele Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!