Kalėdiniai šulinėliai
- Mėsa, malta , 1 kilogramas
- Kiaušinai , 3 vienetai
- Morkos , 4 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Pievagrybiai , 200 gramų
- Sūris (fermentinis arba kietasis) , 150 gramų
- Porai , 1 vienetas
- Maggi idea Vištienai keturių sūrių padaže , 1 pakelis
- Grietinėlė, (30-35% riebumo) , 250 gramų
- Druska, Pipirai , 10 gramų
- Majoneas ir ketęupas, po , 5 valgomieji šaukštai
Maltą mėsą paruošiame kaip kotletams.
Įdarui pakepiname kubeliais supjaustytus svogūnus iki gelsvumo,sudedame smulkiai supjaustytus grybus ir kubeliais pjaustytas morkas,tada supjaustome virtus kiaušinius ir viską išmaišome pagardindami universaliais Maggi prieskoniais.
Iš mėsos formuojame šulinėlius kuriuos užpildome paruoštu įdaru,visus sudedame į aliejumi pateptą skardą,ant kiekvieno šulinėlio dedame po šaukštelį majonezo ir pomidorų padažo.
Ruošiame padažą. "Maggi idea" pakelio turinį sumaišome su 250 ml grietinėlės ir užpilame mėsos šulinėlius. Kepame 200°C temparatūroje 30 min.prieš baigiant kepti ,kiekvieną užbarstome tarkuotu sūriu ir porais. Patiekti galima su ryžiais ir daržovėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.
Rodyti kitą patarimą