Greita paieška
Receptai
Draugai

Kalėdinis "Rafaelo" tortas

Kalėdinis "Rafaelo" tortas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 5 vienetai
  • Cukrus , 230 gramų
  • Vanilės ekstraktas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus , 65 gramai
  • Miltai , 230 gramų
  • Kepimo milteliai , 20 gramų
Kremui:
  • Kondensuotas pienas , 385 gramai
  • Sviestas, 82 proc. riebumo , 180 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 450 gramų
  • Grietinėlės standiklis , 2 pakeliai
  • Kokosas, drožlės , 50 gramų
  • Migdolai, smulkinti , 1 pakelis
Sirupui:
  • Vanduo , 200 gramų
  • Citrina, sultys , 2 vienetai
  • Cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Torto papločių gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals. Supilame aliejų, sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą gerai išplakame masę iki vientisumo.
    Gautą masę supilame į apvalią torto formą ir kepame apie 35 minutes 190°C orkaitėje. Biskvitą paliekame atvėsti ir perpjauname į tris dalis. Turėsime 3 torto papločius.

  2. Kremo gaminimas. Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą 30 minučių. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu. Supilame kokoso drožles ir pakepintus smulkintus migdolus, gerai išmaišome. Sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šia mases išplakame iki vientisos konsistencijos.

  3. Citrinų sirupo gamyba. Sirupui skirtus produktus sumaišome. Juo reikės laistyti biskvitą.

  4. Torto sluoksniavimas. Dedame į tortinę biskvitą, jį sulaistome citrinų sirupu. Ant biskvito tolygiai paskistome 0,25 paruošto kremo.
    Dedame antrąjį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome citrinų sirupu, sudedame antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartojame tą patį su trečiuoju biskvitu. Torto paviršių išlyginame ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

    Papuošiame pagal fantaziją.

Receptą atsiuntė Dana
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Į paruoštas salotas pirmiau dėkite druską, pipirus ir actą, o tik po pilkite aliejų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Sojos pupelių kotletai Kugelis su cukinija Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Makaronai su pomidorais ir sūriu Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!