Greita paieška
Receptai
Draugai

Karališkas obuolių pyragas

Karališkas obuolių pyragas
Karališkas obuolių pyragas Karališkas obuolių pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Tešla, (mišinys obuolių pyragui) , 1 pakelis
  • Obuoliai , 6 vienetai
  • Sviestas , 50 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Uogienė, obuolių , 4 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas , 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė , 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.

  2. Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.

  3. Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.

  4. Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.

  5. Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Bulvės su lupenomis tolygiau išvirs, jei jas virsite ant silpnos ugnies, nes verdant ant stiprios ugnies viršus greičiau išverda ir sutrūkinėja, o vidus lieka žalias.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Skruzdėlynas su kondensuotu pienu Silkė su cinamonu Purūs keksiukai Įdaryti makaronų vamzdeliai Dešrelės su bulvėmis Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!