Greita paieška
Receptai
Draugai

Karališkas obuolių pyragas

Karališkas obuolių pyragas
Karališkas obuolių pyragas Karališkas obuolių pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Tešla, (mišinys obuolių pyragui) , 1 pakelis
  • Obuoliai , 6 vienetai
  • Sviestas , 50 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Uogienė, obuolių , 4 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas , 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė , 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.

  2. Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.

  3. Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.

  4. Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.

  5. Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pjaustyti rokforo sūrį bus lengviau, jei peilį suvilgysite karštu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Pyragas Damų kaprizas Pomidoru ir kiaušiniu salotos Kondensuoto pieno ir kriaušių pyragas Tarkuotų bulvių virtinukai Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!