Greita paieška
Receptai
Draugai

Karamelinis kremas

Karamelinis kremas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Cukrus , 250 gramų
  • Vanduo , 4 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus , 1 pakelis
  • Pienas , 400 mililitrų
  • Grietinėlė , 200 gramų
  • Kiaušiniai , 5 vienetai
  • Kiaušinių trynių , 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į nedidelį metalinį puodą suberkite 175 g cukraus ir 4 šaukštus vandens. Maišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite, kol sirupas taps gražios tamsios karamelinės spalvos.

  2. Iš karto karamelinį sirupą supilkite į apvalią negilią formą ir pasukiokite indą, kad sirupu pasidengtų kraštai. Į kitą puodą supilkite pieną, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami iki virimo. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 15-20 min. atvėsti.

  3. Švariame ir sausame inde su likusiu cukrumi išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Plakite, kol masė taps kremo tirštumo. Paskui atsargiai supilkite atvėsusį pieną, išplakite ir supilkite į sirupu išteptą formą. Uždenkite folija.

  4. Formą su kremu įdėkite į kepimo indą su verdančiu vandeniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 45 minutes, kol kremas sukietės. Iškepusį atvėsinkite ir pastatykite nakčiai šaltai.

Receptą atsiuntė Lina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Neleiskite savo mažyliui gaminti pasilipus ant kėdės – vienas neatsargus judesys gali baigtis kritimu ir rimta trauma. Geriau pasodinkite jį prie stalo atitinkamo aukščio kėdutėje arba gamybos procesą perkelkite į žemesnę vietą – juk blynų tešlą įmanoma suplakti ir ant grindų padėtame dubenyje!

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Raugintų kopūstų sriuba Nugarinės šašlykas Želė tortas „Vasarėlė“ Česnakinis padažas kebabams Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!