Karamelinis kremas
- Cukrus , 250 gramų
- Vanduo , 4 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus , 1 pakelis
- Pienas , 400 mililitrų
- Grietinėlė , 200 gramų
- Kiaušiniai , 5 vienetai
- Kiaušinių trynių , 3 vienetai
Į nedidelį metalinį puodą suberkite 175 g cukraus ir 4 šaukštus vandens. Maišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite, kol sirupas taps gražios tamsios karamelinės spalvos.
Iš karto karamelinį sirupą supilkite į apvalią negilią formą ir pasukiokite indą, kad sirupu pasidengtų kraštai. Į kitą puodą supilkite pieną, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami iki virimo. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 15-20 min. atvėsti.
Švariame ir sausame inde su likusiu cukrumi išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Plakite, kol masė taps kremo tirštumo. Paskui atsargiai supilkite atvėsusį pieną, išplakite ir supilkite į sirupu išteptą formą. Uždenkite folija.
Formą su kremu įdėkite į kepimo indą su verdančiu vandeniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 45 minutes, kol kremas sukietės. Iškepusį atvėsinkite ir pastatykite nakčiai šaltai.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKiaušinio baltymas lengviau atsiskirs nuo trynio, jei kiaušinis bus šaltas.
Rodyti kitą patarimą