Greita paieška
Receptai
Draugai

Karamelizuotas svogūnų pyragas

Karamelizuotas svogūnų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Raudonų svogūnų , 3 vienetai
  • Tešla, pirkitinė mielinė , 200 gramų
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
  • Balzaminis actas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas , 100 mililitrų
  • Grietinėlė , 100 mililitrų
  • Muskatas
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Sūris, fermentinis , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus nulupti perpjauti pusiau ir supjaustyti skiltelėmis kaip obuolį.

  2. Ant miltais pabarstytos aukštais kraštais kepimo formos patiesti tešlą, jei yra perteklius nupjauti.

  3. Kepimo formą su tešla kišti į 200 laipsnių orkaitę kepti apie 30 minučių, kad tešla iškeptų.

  4. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, supilti svogūnus ir pabarstyti druska. Viską troškinti apie 15 minučių, kad svogūnai pasidarytų minkšti ir permatomi. Pridėti balzaminio acto ir maišant virti 40 minučių, kad svogūnai paruduotų.

  5. Ant iškeptos tešlos pabarstyti sūrio, sudėti svogūnus ir vėl pabarstyti sūrio.

  6. Kiaušinius išplakti, supilti pieną ir grietinėlę. Viską išmaišyti ir užpilti ant viršaus. Pabarstyti muskato riešutu, druska, pipirais. Vėl kepti orkaitėje 30 minučių, kad sūris išsilydytu.

  7. Prieš pjaustymą atvėsinti.

Receptą atsiuntė Toma
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Burokėlių salotos Gardus troškinys su dešrelėmis Žuvienė iš upėtakio Purūs keksiukai Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!