Greita paieška
Receptai
Draugai

Kavos ir grietinėlės desertas

Kavos ir grietinėlės desertas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 1

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Kremui:
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 500 mililitrų
  • Pienas , 200 mililitrų
  • Kava, šalta , 200 mililitrų
  • Cukrus , 200 gramų
  • Želatina , 20 gramų
Reikės:
  • Šokoladiniai sausainiai , 350 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną pamerkiau į 200 ml vandens indą ir palaikiau 1 valandą.

  2. Želatiną su vandeniu uždėjau ant ugnies. Šiek tiek pakaitinau, kad ištirptų. Užvirinti nereikia. Atvėsinau.

  3. Grietinėlę išplakiau su cukrumi.

  4. Į grietinėlę sudėjau želatiną ir gerai išplakiau. Plakiau su mikseriu, bet galima ir rankine šluotele, tik ilgiau užtruks.

  5. Gautą kremą padalinau į dvi lygias dalis.

  6. Į vieną dalį įpyliau šaltos kavos, išmaišiau, o į kitą – pieną, taip pat išmaišiau.

  7. Kremą su kava supilsčiau į desertinius indelius, po lygiai į kiekvieną ir padėjau į šaldytuvą, kad sustengtų.

  8. Ant sustengusio kavos kremo sudėjau šokoladinius rutuliukus– sausianius, tinka ir šokoladiniai rutuliukai–saldainiai su vafliu ir pan.

  9. Sausainius užpyliau kremu su pienu. Ir palikau šaldytuve 1–2 valandoms, kad sustengtų.

  10. Papuošiau likusiais šokoladiniais rutuliukais.

Receptą atsiuntė Šviesa
Komentarai1
Jolanta

Labai patiko sis desertas. Vietoje sokoladiniu sausainiu naudojau fortuna saldainius, kuriuos susmuslkinau :) Labai skanu. dekui uz recepta.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jaunų ridikėlių lapuose gausu vitaminų bei mineralinių druskų, todėl nuplautus ir susmulkintus juos patariama naudoti salotoms.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Čenakai Purūs keksiukai Virtos “gėlytės” Burokėlių salotos Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!