Kavos ir grietinėlės desertas
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 500 mililitrų
- Pienas , 200 mililitrų
- Kava, šalta , 200 mililitrų
- Cukrus , 200 gramų
- Želatina , 20 gramų
- Šokoladiniai sausainiai , 350 gramų
Želatiną pamerkiau į 200 ml vandens indą ir palaikiau 1 valandą.
Želatiną su vandeniu uždėjau ant ugnies. Šiek tiek pakaitinau, kad ištirptų. Užvirinti nereikia. Atvėsinau.
Grietinėlę išplakiau su cukrumi.
Į grietinėlę sudėjau želatiną ir gerai išplakiau. Plakiau su mikseriu, bet galima ir rankine šluotele, tik ilgiau užtruks.
Gautą kremą padalinau į dvi lygias dalis.
Į vieną dalį įpyliau šaltos kavos, išmaišiau, o į kitą – pieną, taip pat išmaišiau.
Kremą su kava supilsčiau į desertinius indelius, po lygiai į kiekvieną ir padėjau į šaldytuvą, kad sustengtų.
Ant sustengusio kavos kremo sudėjau šokoladinius rutuliukus– sausianius, tinka ir šokoladiniai rutuliukai–saldainiai su vafliu ir pan.
Sausainius užpyliau kremu su pienu. Ir palikau šaldytuve 1–2 valandoms, kad sustengtų.
Papuošiau likusiais šokoladiniais rutuliukais.
- Komentuoti

Labai patiko sis desertas. Vietoje sokoladiniu sausainiu naudojau fortuna saldainius, kuriuos susmuslkinau :) Labai skanu. dekui uz recepta.
Panašūs receptai
Daugiau receptųJaunų ridikėlių lapuose gausu vitaminų bei mineralinių druskų, todėl nuplautus ir susmulkintus juos patariama naudoti salotoms.
Rodyti kitą patarimą