Greita paieška
Receptai
Draugai

Keksas "Mariana"

Keksas "Mariana"
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Cukrus , 2 stiklinės
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Sviestas , 250 gramų
  • Miltai , 1,5 stiklinės
  • Kepimo milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Razinos , 0,5 stiklinės
  • Lazdyno riešutai , 0,5 stiklinės
  • Vyšnios , 0,5 stiklinės
  • Citrinos žievelė , 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas , 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė.

  2. Į šią masę silpna srove pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir gerai išplakti.

  3. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, pieną ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla, ją padalyti į 2 dalis.

  4. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias.

  5. Lazdyno riešutas reikia susmulkinti, razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Vietoj vyšnių galima naudoti vyšnių uogienę.

  6. Į kepimo formą supilame vieną dalį (dalį su riešutais), o po to - kitą (dalį su vyšniomis).

  7. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Receptą atsiuntė Darija
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Night side Vištienos kepsniukai Gardus troškinys su dešrelėmis Troškintos kiaulienos kepenėlės Helovyno punšas Keksiukai su spanguolėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!