Keksiukai su mascarponės įdaru
Tešlai:
1 puodelis miltų; (237 ml)
110 g sviesto;
75 g grietinės,
1 š. cukraus;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
120 g mascarponės sūrio;
1 nedidelis kiaušinis;
¼ puodelio cukraus pudros;
keli lašai vanilės esencijos.Miltus išmaišyti su druska, cukrumi. Sudėti minkštą, gabaliukais susmulkintą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausime trupinius. Įmaišyti grietinę ir gerai išminkyti. Įdėti tešlą į šaldytuvą 4 valandoms. Įdarui išmaišyti sūrį su, kiaušinį, cukrų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Tešlos mase aplipdyti keksiukų formelių šonus ir dugną. Į vidų deti po šaukstą įdaro. Kepti iki 190 0 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
- Komentuoti

reiks kada pabandyti citrinini cukru pasidaryti, nes nesu didele apelsinu megeja. as druska citrinine gaminuosi pati zuviai marinuoti. tikrai idomu isbandyti vis ka naujo

vietoj vaniles ekstrakto geriau zaisti su vaniles lazdele, bet nezinau ar galima kaitinti is anksto ydara ;) dar deciau apelsinini cukru vietoj paprasto o apelsininis cukrus tai cukrus sumaisytas su apelsino zievelem ir sandariai uzdarytas.. tada cukrus i

aš tai pudingo šaukštelį ...

tikrai neistirpsta, kai iskepa mase kazkuo buna panasi i kepta varske. jei i idara dedu kaimiska dideli kiausini, tai dar idedu ir miltu sauksteli, kad tirsciau butu.

o neistirpsta ten ydaras?? kas jam ten atsitinka..?

mano mėgstamiausi...mmmm
Panašūs receptai
Daugiau receptųGražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.
Rodyti kitą patarimą