Greita paieška
Receptai
Draugai

Kepenėlių blyneliai

Kepenėlių blyneliai
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Blynams:
  • Kepenėlės , 500 gramų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Morkos , 1 vienetas
  • Svogūnai , 1 galva
  • Česnakai , 3 skiltelės
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepenėles kiek žinau ne visi mėgsta, o kad būtų priešingai reikia pagaminti jų blynelius, patikėkit valgys net patys didžiausi jų priešininkai. :)

  2. Visų pirma kepenėles (kiaulienos, jautienos ar vištienos) išmirkome piene apie valandą.

  3. Pieną nupilame, kepenėles nusausiname ir permalame per mėsmalę.

  4. Morką ir svogūną nuvalome. Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome kvadratėliais.

  5. Keptuvę įkaitiname ir išlydę šaukštą sviesto apkepiname supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką ir sutarkuotą morką.Truputį ataušiname ir sumetame į sumaltas kepenėles, išmaišome.

  6. Po to įmušame kiaušinius, įdedame miltus, paprieskoniuojame mėgiamais prieskoniais, padruskiname ir papipiriname. Viską (geriausiai rankomis) išmaišome iki vientisos masės.

  7. Ir pagaliau ant įkaitusių riebalų ar aliejaus dedame po šaukštą kepenėlių masės ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po pora minučių. Patikėkite - paragavus bent vieną - sustoti nebeįmanoma. Aš nespėju net makaronų išvirti. :) Prie blynelių jie labiausiai dera.

  8. P.S. tik nereikia blynelių perkepti,nes kuo ilgiau jie kepami, tuo jie kietesni!!!

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Virtų bulvių cepelinai su mėsa Žemaičių blynai su faršu Troškintos kiaulienos kepenėlės Čenakai Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!