Greita paieška
Receptai
Draugai

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Morkos , 1 vienetas
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Salierai (gumbas) , 0,5 vieneto
  • Salierai (stiebas) , 0,5 vieneto
  • Pankoliai (šakniastiebio) , 0,5
  • Česnakai , 2 skiltelės
  • Rozmarinas (šviežios šakelės) , 1 vienetas
  • Duona (juoda, ketvirtis kepaliuko) , 1 gabalas
  • Čiobreliai (šviežios šakelės) , 2 vienetai
  • Sūris (kietasis, lietuviškas) , 50 gramų
  • Miežiai (ar kanapių sėklos) , 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžų aliejus (arba alyvuogių aliejus) , 50 mililitrų
Majonezui:
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Saulėgrąžų aliejus , 200 mililitrų
  • Garstyčios , 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrina, sultys , 0,5 vieneto
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Duonos krostinis. Duoną supjaustyti plonais griežinėliais ir nupjauti kraštus. Į kepimo skardą (pateptą riebalais) gražiai išdėlioti duonos riekeles taip, kad tarp riekių būtų palikti tarpeliai (kad apskrustų ne tik viršus, bet ir kraštai). Tada apskrudusią duoną pabarstyti druska, pipirais ir smulkintais česnakais. Kepti įkaitintoje iki 180 °C temp. orkaitėje (grill funkcija) kol duona gražiai apskrus. Duonai apskrudus, užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio.

  2. Majonezo gaminimas.

    Visą kiaušinį įmušti į dubenėlį. Tada sudėti du kiaušinių trynius, įberti druskos, garstyčių, išspausti pusės citrinos sultis ir gerai išplakti. Plona srovele, lėtai, pilti aliejų ir labai gerai išplakti. Galima įdėti medaus, krapų ar kitų prieskonių.

  3. Mišrainė.Daržoves supjaustyti nedideliais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves kartu su žolelėmis. Kepinti tol, kol daržovės suminkštės. Atvėsus daržovėms, jas sumaišyti su naminiu majonezu bei prieskoniais.

    Skanaus.

Čiop Čiop
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepant žuvį nebus nemalonaus žuvies kvapo, jei į keptuvę įdėsite porą citrinos griežinėlių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Želė tortas „Vasarėlė“ Dešrelės su bulvėmis Salotos su lašiša Naminė pica Purūs keksiukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!